top of page
  • Facebook Social Icon

LAATSTE NIEUWS

IN DE MEDIA

01-09-'20   RolstoelrijderZ in Burgerplatform Zaanstad >>

Als lid van het Burgerplatform werkt RolstoelrijderZ samen met andere organisaties aan verbetering van toegankelijkheid en het naleven van het VN-verdrag Handicap. Lees het hier >>

06-12-'19   RolstoelrijderZ wil oplossing >>

De (enige) lift naar het station/gemeentehuis/stadshart vanaf de zuidkant deed het gisteren niet. Dit is dan traplopen of zo'n 20 minuten omlopen wanneer je goed kunt lopen. Voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn is dit natuurlijk veel langer of onmogelijk. RolstoelrijderZ vind advies gemeente schokkend: 'neem de bus' om naar de andere kant van het station te rijden om daar de lift te nemen die het wel doet. Lees het hier >>

 

29-07-'19   Rolstoelrijders Zaandam organiseert demonstratie >>

Rolstoelrijders wil WEL een kiss&ride bij het Zaans ziekenhuis ZMC en roept op tot demonstreren op vrijdag 2 augustus om 14 uur op het plein voor het ZMC. Kom kijken en/of teken de petitie hier >>

27-07-'19   NHD: Zaans ziekenhuis nog steeds niet goed bereikbaar >>

Vandaag in het NHD een artikel over Rolstoelrijders Zaandam die een afzetmogelijkheid vraagt bij het ZMC (kiss&ride), parkeergelegenheid voor invalidenbusjes en tenminste één groot genoeg invalidentoilet.

 

17-07-'19   Liften stadshart Zaandam te vaak stuk >>
Rolstoelrijders Zaandam wil nu zelf (feestelijk) gaan posten om vandalen op hun gedrag aan te spreken.
 

UITGELICHT NIEUWS    oud nieuws - nog  actueel
 

14-08-'18   Tweede toegankelijkheidstest Pennemes 
Een nacontrole bij verzorgingshuis Pennemes leverde nog een aantal aandachtspunten op. 

25-06-'18   Rolstoelrijders Zaandam stapt in bij Burgerplatform >>

Het Burgerplatform bestaat uit vele vrijwilligersorganisaties die burgerbelangen behartigen. Knelpunten en problemen worden onderzocht. Het Burgerplatform werkt samen met de gemeente Zaanstad aan verbetering van participatie, beleid en structurele oplossingen voor problemen.

01-08-'17   Wijkteam en leverancier bepalen kwaliteit zorg >>

Lang wachten (maanden) op hulpmiddelen, slechte communicatie, oud materiaal en de vaak 'net niet'-oplossingen leiden tot veel frustratie. Wijkteams en zelfs de leverancier op de stoel van de dokter.

22-06-'17   Bespreken VN-projectgroep in ZaanBeraad >> 

Bij nieuwbouw, nieuwe organisaties en andere nieuwe ontwikkelingen moet nu wel aan rolstoelrijders worden gedacht. Ook andere groepen staan nog te vaak buiten spel. Zoals slechthorenden, slechtzienden, mensen met autisme of mensen die gewoon anders zijn. Er is geen excuus of reden meer om deze groepen niet te consulteren bij nieuwe plannen of ontwikkelingen. De inclusie agenda moet op de agenda!

 

06-06-'17   Zaantheater en Pathé doen aanpassingen >>

Het Zaantheater past in de Forbozaal twee stoelen aan, zodat rolstoelrijders naast hun partner of vriend(in) kunnen zitten in plaats van alleen voor de eerste rij. Bioscoop Pathé zorgt voor twee zitplekken voor rolstoelrijders op de tweede rij, maakt de achterom-entree voor rolstoelrijders mooi en past het invalidentoilet aan.

18-05-'17   Huisartsenpraktijken, tandartsen en fysio's >>
Veel praktijken van huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten zijn niet toegankelijk voor rolstoelrijders. 

Toegankelijkheid Zaans Medisch Centrum moet beter  Petitie tekenen kan hier >>

Rolstoelrijders Zaandam wil een afzetmogelijkheid bij het ZMC (kiss&ride), parkeergelegenheid voor invalidenbusjes en tenminste één groot genoeg invalidentoilet

"Ons Zaans ziekenhuis kan en moet verbeteren! Niet alleen voor patiënten maar ook voor bezoekers van zieke (soms stervende) familieleden of partner." Dat stelt rolstoelrijders Zaandam teleurgesteld, na het gesprek met het ziekenhuis op 3 juli jl. "Het is een verplichting voor ziekenhuizen om toegankelijk te zijn voor iedereen. Het ZMC is ondanks ons rapport van 2017 nog niet toegankelijk voor iedereen. Onacceptabel! We gaan demonstreren!"

WEL een kiss&ride 
Vrijdag 2 augustus demonstreerden Rolstoelrijders Zaandam en sympathisanten op het plein van het Zaans Medisch Centrum. Ze zijn het er niet mee eens dat het ziekenhuis op 3 juli jl. aangaf toch geen kiss&ride te willen maken. "We willen WEL een kiss&ride bij een van de ingangen van het ziekenhuis, zoals het hoort bij een ziekenhuis!" Volgens Rolstoelrijders Zaandam, en ook volgens vele gebruikers/bezoekers van het ziekenhuis (blijkt uit de vele steunbetuigingen), is een afzetmogelijkheid bij een ingang echt noodzakelijk voor het Zaans ziekenhuis. Ouderen, zieken en gehandicapten moeten nu een plein over of de 'zorgboulevard' langs lopen, voordat ze binnen zijn. Te ver voor deze doelgroep. Helemaal met wind, regen en gladheid. "Onacceptabel", vindt Rolstoelrijders Zaandam.

 

Demonstratie
Rolstoelrijders Zaandam en sympathisanten demonstreerden vrijdag 2 augustus op het ziekenhuisplein voor WEL een kiss&ride. We willen weinig geluid maar grote impact maken, zeggen Jasper van Vliet en Annemieke Goudsmit van de actiegroep. Ze hebben een online-petitie gestart om handtekeningen op te halen. Vrijdag om 14.15 uur boden ze deze petitie aan aan afgevaardigden van de Raad van Bestuur van het ZMC. 

 

Rolstoelrijders Zaandam blijft actie voeren, lees Noordhollands Dagblad >>
Meer info over de demonstratie en reacties >>

ZMC jasper.jpg

VN-VERDRAG

Nieuwe regels per januari 2017 dankzij verdrag VN

Een verdrag van de Verenigde Naties bepaalt o.a. dat rolstoelrijders

ook overal aan mee moet kunnen doen en zich goed en zelfstandig moet kunnen verplaatsen. Wat betekent dit voor mensen in een rolstoel? Bekijk de uitzending Meldpunt! van 31 januari >>

TRAINING IN 't KALF

Zowel voor beginners als gevorderden

Uit een interview 'Ongehoord' over omgaan met gehandicapten

Screenshot 2019-12-07 at 12.20.42.png

Rolstoelbehendigheid- en conditietraining

Zaanse rolstoelrijders die hun conditie en rolstoelvaardigheden willen vergroten, waar zijn jullie? Het is veel leuker gezamenlijk te trainen in en om buurtcentrum De Bovenkruier ('t Kalf). Balanceren, obstakels, kuilen, stoepen, hellingen en conditietraining. Soms zal er een trainer of vrijwilliger aanwezig zijn. 

 

Doe een keer mee!   Ik wil trainen >>                      Tijd en dag in overleg  

!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
bottom of page